איחוד משפחות
הגירה של בני משפחה הנמצאים במקומות שונים בעולם לאותה המדינה בה נמצאים כבר חלק מקרובי המשפחה נקראת איחוד משפחות. מדינות רבות בעולם מציעות תנאים שונים עבור איחוד משפחות, כדי לנסות מצד אחד לשמור על הזכות הבסיסית של תושב המדינה להתגורר יחד עם בן או בת הזוג, ילדיו, או הוריו, ומצד שני, כדי להגביל הגירה אל המדינה מסיבות שונות. פיצול בני המשפחה יכול להתבצע עקב הגירה ללימודים או עבודה, ריבוי אזרחויות של חלק מבני המשפחה המוביל להגירה, או מסיבות היסטוריות כמו שינוי גבול – למשל, קוריאה הצפונית והדרומית, או ישראל עם יהודה ושומרון ועזה.
במידה ובני המשפחה הם יהודים, אין מניעה עבורם להתאחד בכל עת מטעם חוק השבות. לעומת זאת, כאשר מדובר בבני דתות אחרות החוקים הם מעט מסובכים יותר. בני זוג זרים של אזרחים ישראלים אשר אינם זכאים לעלות מכוח חוק השבות, נדרשים לעבור תהליך הסדרת מעמד בישראל, או, ההליך המדורג. עד שנת 2002 החוק היה אותו הדבר עבור כל האזרחים הזרים, אך לאחר שנה זו נחקק בישראל חוק האזרחות והכניסה לישראל, או בשמו האחר, הוראת שעה, המונע מתן אזרחות או תושבות ישראלית לתושבי יהודה ושומרון או רצועת עזה, הנשואים לאזרח ישראלי. תיקון לחוק זה הוסיף לרשימה גם מדינות המוגדרות כמדינות אויב כמו איראן, לבנון, סוריה או עיראק.
חוק הכניסה לישראל מטיל הגבלות משמעותיות ונהלים נוקשים על פלסטינאים, למשל טווח הגיל בו מותר להם לבקש איחוד משפחות – 35 לגברים ו-25 לנשים. במקרים בהם קיים צורך בסיוע הומניטארי מיוחד, או במקרים בהם לבני הזוג יש ילד משותף וההורה בעל המשמורת מתגורר בישראל, למשל, לעיתים ניתן אישור שהיה לבני המשפחה, אך הוא לרוב מוגבל לרישיון אשרת שהייה ולא להסדרת מעמד. עם זאת, עורך דין המומחה בסיוע במקרים של איחוד משפחות, יכול לשפר את תוצאות המקרה, ובהחלט שלא מומלץ לעבור את התהליך ללא עזרתו מפאת הסבכים המשפטיים הרבים הכרוכים בו. ישראליס – פורטל ההגירה והסדרת המעמד של ישראל עוסקים בהסדרת מעמד, באיחוד משפחות ובנושאים שונים ומגוונים הקשורים למתן אשרות לישראל במשך שנים רבות. המשרד מטפל במסירות בבקשות אלו ומביא לתוצאות מוצלחות עבור לקוחותיו, תוך מתן שירות אדיב וליווי מקצועי.
בקשה לאיחוד משפחות
איחוד משפחות הוא סוג של עלייה שמפגיש בין בני משפחה המתגוררים במדינה אחרת עם בני משפחה נוספים המתגוררים בישראל. כאשר כל בני המשפחה הם יהודים, איחוד משפחות אינו מצריך פנייה מיוחדת לרשות האוכלוסין וההגירה. זאת בגלל חוק השבות שאומר שלכל יהודי מכל מקום בעולם יש את הזכות לעבור לישראל ולגור עם משפחתו. יחד עם זאת, גם במצבים אלו, חוק השבות אומר כי בני משפחה המגיעים לישראל יכולים לקבל אזרחות ישראלית רק אם הם אומרים שהם רוצים להישאר בה. חשוב לדעת שהליכי הגשת בקשה לאיחוד משפחות לזוגות מעורבים, בני דתות אחרות או משפחות ערביות מסובכים יותר ומצריכים סיוע של עורך דין לאיחוד משפחות. במקרה זה ישראליס – פורטל ההגירה והסדרת המעמד של ישראל אשר מתמחה בנושאים אלו הקשורים להסדרת מעמד חוקי בארץ ישמח ללוות אתכם בתהליך ולאפשר לכם ולבני משפחתכם לחיות ביחד בארץ.
בקשה לאיחוד משפחות- בקשה לחזור לחיות ביחד
בני זוג זרים שאינם רשאים לעבור לישראל בגלל חוק השבות צריכים לעבור תהליך לשינוי מעמדם האזרחי בישראל. תהליך זה מטיל משקל רב על מידת הרצינות של מערכת היחסים שלהם עם בן זוגם האזרח הישראלי. כמו כן, מוקדשת תשומת לב רבה לכך שאין בעיות ביטחון או פשיעה שימנעו מהם לחיות בישראל. במצבים אלו, זוגות נשואים בהם אדם אחד הוא בעל אזרחות ישראלית חייבים למלא בקשה לאיחוד משפחות, להגיש בקשה לזימון בן זוגם הזר לישראל ולהתחיל בתהליך בירור והסדרת מעמדו. תהליך זה מורכב ולוקח מספר שנים, שבסיומן ניתנת לשותף הזר תושבות קבע בישראל או אזרחות ישראלית. תהליך זה מיועד לכל המקרים בהם מעורב שותף זר שמדינת הולדתו אינה מדינת אויב, רצועת עזה או אזורי יהודה ושומרון שבשליטת הרשות הפלסטינית.
תנאים שיש לעמוד בהם לאיחוד משפחות
גם אם תהליך הגשת בקשה לאיחוד משפחות כולל זוג מעורב, זוג בני דת אחרת או משפחה ערבית, יש כמה דברים שחייבים להתקיים לפני שהתהליך יכול להתחיל. הדברים הללו הם חלק מהבקשה לאיחוד משפחות. הדרישה החשובה ביותר היא שלפחות בן משפחה אחד מתגורר בישראל ובעל אזרחות ישראלית. דרישה נוספת היא שהנישואים לא יהוו סיכון ביטחוני למדינת ישראל, מה שעל המועמדים להוכיח. בשיחה עם עורך דין המתמחה בהליכי איחוד משפחות מבעוד מועד, ניתן לעבור על כל השלבים הנדרשים לסיום תהליך האיחוד, החל מהגשת הבקשה ואיסוף המסמכים הדרושים ועד להתנהלות מול הרשויות ותחילת התהליך לשינוי. לפרטים נוספים צרו קשר עם ישראליס – פורטל ההגירה והסדרת המעמד של ישראל.